Resepi Cara Mudah Buat Jagung Rebus Susu Yang Sedap dan Simple “Jagung Rebus Susu Recipe”

Post On: 20 December 2016
By:
December 20, 2016
Resepi Jagung Rebus Susu

Resepi Jagung Rebus Susu

Resepi Jagung Rebus Susu Yang Sedap dan SimpleResepimasakanlengkap.com kali ni nak kongsi resepi jagung rebus susu yang viral di internet masa ni. Rasa manis dari jagung rebus di tambah susu yang direbus nampak sedap sangat lah tu resepi jagung rebus susu ni. Resep jagung manis keju cup kalo nak beli tu kurang puas sangat, lebih puas kan buat lah korang cara membuat jagung susu keju dan jagung susu keju pedas ada bisa nak korang try.

Semua bahan mudah korang cari dan cara pun simple sangat tuk cara membuat jagung manis rebus yang pasti sedap. Korang juga bisa nak buat resep jagung manis cup aneka rasa supaya tak jenuh korang cuma 1 rasa je, ada pula tuk resep jagung keju coklat yang sedap pasti tu. Korang jika nak wiraswasta bisa franchise jagung susu keju tak payah tu beli ini itu dah 1 paket di dalam tuk buat cara membuat jagung manis serut. Langsung sahaja siapkan bahan-bahan masakan tomyam thai dengan cara mudah buat tomyam thai yang simple.

Bahan-Bahan Resepi Jagung Rebus Susu Yang Sedap Dan Simple :

Untuk bahan-bahan jagung rebus susu :

Bahan jagung rebus susu

  • Jagung opkos
  • Marjerin
  • Air
  • Gula
  • Susu pekat manis
  • Garam

Step By Step Cara Mudah Membuat Resepi Jagung Rebus Susu Yang Sedap Dan Simple

  • Buang kulit jagung dan tinggalkan kulit nipis bagian dalam jagung;
  • Masukkan jagung tu kedalam periuk yang diisi air hingga jagung tenggelam;
  • Bila nak jagung dah empuk masukkan gula bersama garam kedalam periuk yang berisi jagung dan air tu;
  • Biarkan tu selama 25-30 minit lepas tu angkat dan sisikan;
  • Dah siapkan marjerin tadi tu dan susu pekat manis sapu ke batang jagung yang masih panas tu;
  • Boleh tu asingkan dari batang jagung tu dan gaul bersama marjerin dan susu pekat tu hingga merata;
  • Dah siap santap nak jagung serut ataupun langsung dari batang jagung pun tak soal sama sedapnya.
Tags: , , , ,

Related to Resepi Cara Mudah Buat Jagung Rebus Susu Yang Sedap dan Simple “Jagung Rebus Susu Recipe”