Resepi Aiskrim Milo Yang Sedap dan Simple “Aiskrim Milo Recipe”

Aiskrim Milo – Aiskrim Milo ini bisa nak masa korang lockdown, bisa budak-budak korang bikin aiskrim ni. Bahan nak buat aiskrim ni simple mudah korang jumpa. Banyak macam resepi bahan aiskrim ni, aiskrim milo malaysia, aiskrim milo tanpa ovalette, aiskrim milo oreo, aiskrim milo tanpa susu cair, aiskrim milo viral, aiskrim milo cup, aiskrim malaysia milo oreo.

Masa nie kita nak kongsi resepi aiskrim milo mudah yang sedap, yang sebelumnya kita kongsi Resepi Sos Black Paper. Langsung sahaja siapkan bahan-bahan masakan Aiskrim Milo dengan cara mudah dan simple.

Bahan-Bahan Resepi Aiskrim Milo Mudah Yang Sedap :

Untuk bahan-bahan Aiskrim:

Bahan Aiskrim

  • Susu cair (1 tin)
  • Ovalette (1 sudu)
  • Susu pekat manis (2 sudu besar)
  • Esen vanila (1 sudu kecil/teh)
  • Milo (guna sebanyak korang suka)
  • Jika tak ada milo, bisa guna serbuk koko

Step By Step Cara Mudah Membuat Aiskrim Milo Mudah Yang Sedap

Cara masak Aiskrim

  1. Siapkan mixer atau blander.
  2. Masukkan susu cair, ovalette, susu pekat, esen vanila dan milo.
  3. Lepas tu on mixer tunggu masa hingga sebati dan pekat.
  4. Tuang dalam cetakkan atau masukkan dalm bekas.
  5. Lepas tu dah masuk dalam bekas, masukkan dalam peti ais sejuk beku semalam hingga serupa ais krim.
Tags: , , , , , ,

Related to Resepi Aiskrim Milo Yang Sedap dan Simple “Aiskrim Milo Recipe”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *